Cheque VAMAC voor De Koffiemolen in Varsseveld

De Koffiemolen kreeg vandaag een cheque overhandigd van motorclub VAMAC uit Varsseveld.Het bedrag van 250 euro is opgehaald tijdens de jaarlijkse oudejaarsloterij. “We zoeken ieder jaareen goed doel voor de opbrengst van onze loterij. Als Varsseveldse motorclub gaat onze voorkeurdaarbij uit naar iets Varssevelds zoals De Koffiemolen”, aldus Eddo Woltering van de VAMAC.Bij De Koffiemolen ontmoeten een kleine 50 senioren elkaar iedere donderdagochtend tijdens dekoffiemorgen in De Kwaksmölle in Varsseveld. Ze drinken een kopje koffie, praten gezellig metelkaar en sjoelen samen of spelen een potje kaart of rummikub. Eddo Woltering overhandigdena afloop van een toerrit de cheque aan Lenie Rusink, actief vrijwilligster bij De Koffiemolen:“Wij zijn heel blij met dit mooie gebaar van de VAMAC. We gaan het bedrag gebruiken voor onzeextra activiteiten die wij met Pasen, de vakantie, Sinterklaas en Kerstmis organiseren. Een mooiebestemming, waar we de senioren blij mee maken.”Bent u ook senior en lijkt u het leuk een keer mee te doen? U bent donderdags vanaf 10.00 uurvan harte welkom in De Kwaksmölle in Varsseveld.

Puntentelling toerritten

In de algemene ledenvergadering van 6 januari is de puntentelling voor gereden ritten en andere activiteiten weer eens op de schop gegaan. De telling is nu als volgt:

Voor de gereden ritten is het aantal punten gelijk aan het aantal kilometers van de rit.Voor elk bezocht evenement dat op de toerkalender staat worden 100 punten toegekend.Het Hotelweekend vormt een uitzondering. Hiervoor worden dezelfde punten toegekend als voor de thuisblijversrit.

In aanwezigheid van een aantal leden van de toerafdeling van de VAMAC

overhandigt Aljo Prinsen de cheque aan Christi Sloetjes van De Bettekamp

Varsseveld, 21 november 2014Hemelvaartweekend 2015De organisatie van Hemelvaart 2015 heeft weer een leuk gebied gevonden om rond te toeren.Dit jaar gaan we richting Kassel naar het gebied Weserbergland/Solling.Ons hotel “Zur Brücke” ligt in het plaatsje Hannover-Münden / Lippoldshausen.Complete informatie is te lezen onder het menu => toeren => documenten. (Alleen voor toerleden.) Mocht je geen lid zijn maar je denkt er wel over om het te worden dan ben je natuurlijk ook welkom. 

Varsseveld, 25 juni 2014

Cheque VAMAC voor De Bettekamp

Verzorgingshuis De Bettekamp kreeg afgelopen week een cheque overhandigd van motorclub VAMAC uit Varsseveld.De toerafdeling van de VAMAC organiseert jaarlijks een oudejaarsloterij, waarmee deze keer een bedrag van 250 eurowerd opgehaald. “We zoeken ieder jaar een goed doel voor de opbrengst. Deze keer is onze keuze gevallen opDe Bettekamp, onderdeel van Azora. Het woonzorgcentrum en verpleeghuis ligt in Varsseveld.Dat vinden wij mooi passen bij onze Varsseveldse motorclub”, aldus Aljo Prinsen, één van de toerclubleden.Na afloop van een toerrit werd de cheque aan Christi Sloetjes van Azora overhandigd. Christi Sloetjes: “Een mooi gebaarvan de VAMAC, waar we heel blij mee zijn. We denken nog na over de besteding van het bedrag. Bijvoorbeeld voor deaanschaf van spelmateriaal of voor een optreden in ons verzorgingshuis. Het komt in ieder geval ten goede aande bewoners van De Bettekamp.” 

De Praklunch rit.

Vrijdag twee dagen ervoor……

ZO…..mijn motor heeft afgelopen herfst en winter mooi in de garage gestaan met de druppel-lader eraan.De groene lampjes branden dus dat moet goed zijn. Hij is nog erg schoon al zeg ik het zelf. Dat is ook niet zo gekwant ik heb al een heeeeeeelllll lange tijd niet meer gereden. Maar vanmiddag ga ik hem sinds lange tijd weer startenom te kijken of hij mij niet in de steek heeft gelaten. Uit de schuur, olie peilen, lucht in de bandjes, sleutel om…..en …en…..starten en ja hoor 2x rond en hij brult weer alsof hij nooit stil heeft gestaan. Even een kleine voorbereiding vooraankomende zondag……DE PRAKLUNCH-RIT.

 De Praklunch-rit is een rit die de Vamac elk jaar organiseert. Het is voor de middag bijzondere verrichtingen doenen s’middags een leuke rit van 100 km. “Doen wij die bijzondere verrichtingen allemaal zelf?”Ja, wel zelf op eigen motor, maar…..wel onder goede begeleiding van één van onze leden, Jan ten Brinke.Jan heeft zelf namelijk een eigen rijschool in Varsseveld en hij zet op het industrie terrein een paar pylonnen neerom bijzondere verrichtingen te doen. Uiteraard is het openbare weg en word er duidelijk op gewezen dat men hierrekening mee moet houden. Ook staan er mensen van ons op de kruising om toekomend verkeer snel te signaleren.

Er worden rem oefeningen gedaan, van precisie-stop tot noodstop (leuk voor motoren met ABS).Uitwijk oefening, slalommen, een U-turn maken en 8-jes gedraaid. Al met al een betere oefening voor het nieuwemotor seizoen kan men zich niet bedenken.

Na de pauze waar men van een kop soep met ballen, broodje bal, (sommige lusten er wel 4) en uiteraard sterkeverhalen kon genieten, had Jan ten Brinke nog een leuke route door Duitsland gemaakt van 100 km.

 Als u nou denkt…..Hé, maar dat is gezellig een beetje oefeningen doen, een tochtje maken met een leuk clubje bij elkaarvan jong tot oud. Of u denkt ….maar 4 broodjes bal? Dat kan ik beter. Dan nodigen wij u graag uit om eens een rit meete rijden. Als u naderhand dan de smaak helemaal te pakken hebt, kunt u altijd nog lid worden. De toerritten staan oponze website. Dus ik zou zeggen kom eens aan bij ons Motorhome aan de Gesinkkampstraat 23 in Varsseveld.

 Tot dan!!!!!!

Met vriendelijk groet,Martijn Idink.

Vrijdag 31 januari Verkeerstheorie examen

Het maken van het theorie examen blijkt telkens weer een lastige klus. Vooral de vragen die niets met de dagelijksepraktijk te maken hebben, spelen velen parten.Loop je naast de motor dan ben je dus geen bestuurder maar een simpele voetganger die een motor voortduwt.Plaatje laat een motorrijder zien, zonder helm met de motor aan de hand op een fietspad. Mag dat ook op een voetpad0?

Bij een spoorwegovergang een bord met 1 diagonale rode streep. Hoever staat deze voor de overgang?Vind ik persoonlijk niet interessant, er komt inderdaad een overgang! (Antwoord 80 meter…..)

Voorrangsvragen zaten er natuurlijk ook bij. Hier is het vooral logisch redeneren en best wel te doen. Een enkelverkeersbord gaf ook geen probleem. 

Namen van geslaagden / gezakten zullen we hier niet vermelden om de gezakten (=de meerderheid) niet in verlegenheidte brengen.